Nya biljetter för dig som reser med X-trafik och Upplands lokaltrafik

 
Från 1 juni kommer du att kunna köpa 30-dagarsbiljetter för två olika områden, Gävle stad + UL län och X-trafik län + UL län. Biljetterna finns för vuxen, studerande och 7-19 år. Du som är 20-25 år köper vuxenbiljett.

Gävle - Furuvik

För resa mellan Gävle och Furuvik köper du X-trafiks biljett för två zoner Gävle stad (zon F1) -Gävle kommun (zon F). Det innebär att du får resa i hela Gävle kommun och även med UL på sträckan Gävle – Furuvik.

Biljetterna du kan köpa är X-trafiks enkelbiljett, 24-timmarsbiljett, 30-dagarsbiljett och årsbiljett för vuxen, studerande, 20-25 år och 7-19 gäller.

Gävle - Skutskär-Älvkarleby-Marma-Tierp

Du som idag har X-trafiks 30-dagarsbiljett och årsbiljett på sträckan Skutskär-Älvkarleby-Marma-Tierp reser ut biljetten och nästa gång du köper en ny köper du, Gävle stad + UL län eller X-trafik län + UL län. X-trafiks länsbiljetter som du köper efter den 1 juni gäller ej för resa med UL till Skutskär-Älvkarleby-Marma-Tierp.

30-dagarsbiljetten finns för vuxen, studerande och 7-19 år. Du som är 20-25 år köper vuxenbiljett. Vuxen kan även köpa årsbiljett.

Gävle - Uppsala (Upptåget)

Du som idag har X-trafiks 30-dagarsbiljett och årsbiljett med länsgiltighet reser ut biljetten och nästa gång du köper en ny så gäller, Gävle stad + UL län eller X-trafik län + UL län. X-trafiks länsbiljetter som du köper efter den 1 juni gäller ej för resa med Upptåget till Uppsala.

30-dagarsbiljetten finns för vuxen, studerande och 7-19 år. Du som är 20-25 år köper vuxenbiljett. Vuxen kan även köpa årsbiljett.

UL:s biljetter hos X-trafik

UL:s enkelbiljett till Gävle gäller för anslutningsresa inom 2 timmar för Gävle stad (zon F1) och kan användas som delbetalning vid fortsatt resa utanför Gävle.

Prislista 30-dagarsbiljett

 UL län + Gävle stad
 30 dagars  Pris
Vuxen 985 kr
Studerande* 680 kr
7-19 år 585 kr


UL län + X-trafik län
30-dagars Pris
Vuxen 1 410 kr
Studerande* 985 kr
7-19 år 845 kr

Prislista Årsbiljett

UL län + Gävle stad
 Årsbiljett Pris 
 Vuxen 9 350 kr


 UL län + X-trafik län
 Årsbiljett Pris 
Vuxen 13 400 kr
Årsbiljetten går även att köpa via autogiro.
* För att resa som studerande med de nya biljetterna  krävs det att man kan visa upp ett giltigt studentkort. För att resa med UL krävs det att studentkortet bär SL-logga, för att resa med X-trafik krävs det att studentkortet bär SJ-logga.