Så påverkas befintliga biljetter

När förändringen träder i kraft 1 juni och zonerna slås ihop kommer du som redan har köpt en periodbiljett, så som 30-dagarsbiljett, 10-resorsbiljett, seniorbiljett eller årsbiljett, att kunna resa vidare precis som vanligt. Din biljett gäller för samma sträcka även i det nya zonsystemet, med den skillnaden att de flesta biljetter också blir giltiga för ett större geografiskt område.

Du som har årsbiljett har fått ett brev hemskickat med mer information.

Betalar du din årsbiljett via autogiro?

Du som idag reser med en årsbiljett kan behålla den och fortsätta resa på samma sträcka som tidigare även när det nya zonsystemet träder i kraft 1 juni. Om du med anledning av den nya zonindelningen istället vill köpa en ny biljett eller vill byta sträcka/zoner kan du säga upp ditt nuvarande avtal och beställa en ny biljett till det nya priset. Observera att om du startar en ny biljett betalar du för nio nya månader innan de tre betalningsfria månaderna träder i kraft.

För att vi ska kunna göra en förändring i ditt avtal behöver vi en skriftlig uppsägning tillsammans med namn, personnummer samt vilken sträcka du vill ha på den nya biljetten. Skicka dessa uppgifter antingen via brev eller via e-post till autogiro.xtrafik@regiongavleborg.se. Informationen måste vara X-trafik tillhanda senast den 18 maj.

Har du betalat din årsbiljett kontant?

Du som idag reser med en årsbiljett kan behålla den och fortsätta resa på samma sträcka som tidigare även när det nya zonsystemet träder i kraft 1 juni.

Om du med anledning av den nya zonindelningen istället vill köpa en ny biljett till det nya priset eller vill byta sträcka/zoner kan du avsluta din nuvarande årsbiljett och vi återbetalar resterande värde. Fyll i blanketten du fick tillsammans med brevet och skicka in till oss.